• Cookielicious Facebook
<< Terug naar alle verkooppunten

Royal Icing

Recept Royal Icing

Ingrediënten

  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • 2 theelepels citroensap
  • Snufje zout
  • 450 gram suikerbakkerspoeder (heel fijne poedersuiker)

Materiaal

  • Schone kom (vetvrij)
  • Mixer
  • Spuitzak

Werkwijze

  • Klop de eiwitten samen met het citroensap en een snufje zout stijf met de mixer. Begin rustig en voer de snelheid op tot de hoogste stand.
  • Mix geleidelijk met kleine beetjes de suikerbakkerspoeder door het eiwitmengsel. Doe dit op lage snelheid.
  • Blijf mixen tot het mengsel goed stijf is, max. 5 minuten op hoge snelheid.
  • Afhankelijk van de gewenste dikte kun je er water aan toevoegen om te verdunnen (een theelepel per keer) of suikerbakkers-poeder om het mengsel dikker te maken.

Als je de royal icing een kleurtje wilt geven, dan kun je dit het beste na stap 3 toevoegen. Doe het mengsel in de spuitzak en versier je koekjes. kerstboom versierd kerstsok versierd

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Je kunt de royal icing het beste in luchtdichte bakjes in de koelkast bewaren (maximaal 4 dagen). Voor het verwerken weer 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.

Let op! Royal icing droogt snel en wordt dan hard. Als je de kom op het aanrecht wilt laten staan terwijl je aan het werk bent, leg er dan een vochtige doek over.

 

Rauw eiwit en salmonella

Het nuttigen van rauw eiwit wordt afgeraden voor zwangeren, kinderen tot 5 jaar, zieken en ouderen in verband met de kans op een salmonella besmetting. Bij gezonde mensen zijn de gevolgen niet ernstig, maar je kunt er goed ziek van worden.

In het geval dát er salmonella gevonden wordt is dit in de meeste gevallen aan de buitenkant van het ei (de schaal). Goede hygiëne verkleint de kansen op besmetting hierdoor enorm.

De kans dat er salmonella ín het ei zit is 0,03%, heel erg klein dus. Daarnaast is de bacterie gevoelig voor het citroenzuur dat in dit recept gebruikt wordt, wat de kans op besmetting verder vermindert.

Ga je aan de slag voor mensen in de risicogroep? In de groothandel en in sommige supermarkten is gepasteuriseerd eiwit verkrijgbaar. Door het pasteurisatieproces zijn alle eventueel aanwezige bacteriën gedood en is het veilig om te gebruiken.

Winkelmand

Verkrijgbaar bij onder andere:

Contact

M:

KVK:

BTWnr: