• Cookielicious Facebook
<< Terug naar alle verkooppunten

Ganache; topping voor brownie en blondie

Deze ganache (chocoladecrème) is een decadente toevoeging op een gebakken brownie of blondie. Volg de instructies op het kaartje en laat de brownie/blondie afkoelen tot kamertemperatuur in de bakvorm.

Ingrediënten

80 ml Slagroom
1,5 eetlepel Likeur naar keuze (Baileys, Amaretto, etc.)
170 gram Chocolade puur

Doe de slagroom en de likeur in een kom en plaats deze in de magnetron. Verwarm het mengsel tot het kookt, ongeveer één minuut en haal uit de magnetron. Doe de chocolade in een andere kom en verwarm ook deze in de magnetron (niet beide kommen te gelijk verwarmen!). Het handigste is om de chocolade één minuut op vol vermogen te verwarmen, door te roeren en vervolgens op een lager vermogen 30 seconden te verwarmen en weer te roeren. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is, maar let op dat het niet gaat koken, dit tast de smaak aan! Als je dit liever niet in de magnetron doet kan het uiteraard ook op het fornuis in twee pannetjes waarbij de chocolade het beste au bain marie gesmolten kan worden.

Roer het hete slagroom/likeur mengsel door de gesmolten chocolade totdat het goed gemengd is. Dit gaat het beste met een kleine garde. Laat het mengsel vijf minuten staan, totdat het een beetje is afgekoeld. Giet het mengsel over je blondie/brownie in de bakvorm en verdeel met een lepel of spatel de ganache gelijkmatig over het oppervlak. Laat afkoelen op tafel of plaats in de koelkast voor een sneller resultaat. De ganache wordt vast als hij afkoelt waarna je de brownie/blondie uit de vorm kunt halen en kunt snijden.

Eet smakelijk!

 

Winkelmand

Verkrijgbaar bij onder andere:

Contact

M:

KVK:

BTWnr: