• Cookielicious Facebook
<< Terug naar alle verkooppunten

Blondie en brownie tips

Oven en bakken: zet de bakvorm bij voorkeur in het midden van de oven op een rooster. Gebruik je een bakplaat en een metalen vorm, dan wordt de warmte anders verdeeld waardoor je baksel aan de zijkanten sneller gaar wordt. Bij een rooster heb je dit minder, je baksel wordt gelijkmatiger gaar.

Gaar?: Je kunt er net als bij een cake een sat├ęprikker insteken. Het verschil met een cake is dat het puntje van de prikker nog nat mag zijn voor een lekkere vochtige lekkernij (zo hoort ie te zijn). Vind je een wat vastere brownie/blondie lekkerder? Laat hem dan na afloop van de baktijd nog wat nagaren in de oven in plaats van hem eruit te halen.

Goed uit de vorm krijgen: een goede voorbereiding is het halve werk. Als je in een onflexibele vorm bakt (glas/metaal) dan wil het nog wel eens lastig zijn om je baksel eruit te krijgen. Natuurlijk moet je de vorm goed invetten, maar je kunt nog meer doen! Scheur een stuk aluminiumfolie af, vouw dit dubbel en leg het in de bakvorm op de kortste kant. Zorg ervoor dat de folie links en rechts een stukje over de vorm heen hangt. Vet ook de aluminiumfolie in en druk goed aan in de randen. Je hebt nu een soort handvat gemaakt waarmee je na het bakken en afkoelen de blondie/brownie er makkelijk uit kunt tillen. Met name bij de toffee blondie is dit een aanrader in verband met de lekker plakkerige gesmolten toffee stukjes.

Ongeduldig…: het hele huis ruikt naar lekkers en nou moet je wachten tot de brownie/blondie afgekoeld is… dat duurt (te) lang… Niet getreurd, je kunt dit proces versnellen! Zet de warme (niet hete!!!) vorm op een vrieselement en het gaat veel sneller! De vorm in de koelkast of vriezer zetten is niet aan te raden, want dan warm je de andere producten die er in staan op wat voor de houdbaarheid negatieve gevolgen kan hebben.

Winkelmand

Verkrijgbaar bij onder andere:

Contact

M:

KVK:

BTWnr: