• Cookielicious Facebook
<< Terug naar alle verkooppunten

Bakken algemeen

Oven en temperatuur: er zijn veel verschillende (combi)ovens op de markt en ze werken allemaal anders. Voor het instellen van je eigen oven verwijst Cookielicious je naar de handleiding, maar een paar tips qua temperatuur zijn er wel.

Afhankelijk van het soort oven en de leeftijd kan het zijn dat je een andere temperatuur moet gebruiken dan aangegeven. Jij kent je eigen oven het beste en weet of hij ook daadwerkelijk zo warm wordt als je instelt. Heb je twijfels, leg dan gewoon een keer een (hiervoor geschikte) thermometer in de oven. Het scheelt nogal of je bakt in een gas, elektrische of heteluchtoven. Het verschil tussen elektrische- en heteluchtoven bedraagt grofweg 20 graden waarbij de eerste de warmste stand moet krijgen.

Ingrediënten: bij voorkeur zijn alle ingrediënten op kamertemperatuur, tenzij anders aangegeven in de bakinstructies. Bij sommige mixen is het nodig dat de boter gesmolten is. Dit kan in de magnetron, maar maak hem niet té warm (je moet je vinger er in kunnen houden), want anders stolt het ei als je het met de (te warme) boter samenvoegt.

Winkelmand

Verkrijgbaar bij onder andere:

Contact

M:

KVK:

BTWnr: